22 mei 2016

Kringkoningschieten in Angeren werd Ooijpoldersucces.

Op zondag 22 mei vond in Angeren  de Kringdag Rijk van Nijmegen- de Betuwe plaats.  Al vroeg verzamelden zich  schutterijen en Gildes  uit Gelderland en Brabant op het schuttersterrein van St. Bavo. Na de marswedstrijden door het dorp waren er op het feestterrein  diverse wedstrijden, waaronder het Kringkoningschieten voor de koningen van de diverse verenigingen, het Koninginnenschieten, bestemd voor de partners van de koningen en koninginnen en het Jeugdkringkoningschieten. En deze drie wedstrijden werden een succes voor de leden van de schutterijen uit de Ooijpolder. Bij het Kringkoningschieten was het Erwin Terwindt van schutterij de Vriendenkring uit Leuth, die de romp van de vogel naar beneden schoot en hij mag zich dan ook voor het komende jaar Kring-Koning van het Rijk van Nijmegen- De Betuwe noemen. Daarin zal hij worden bijgestaan door zijn koningin, Therese Terwindt- van Haaren.  Zij volgen Peter en Mariet Janssen-Verploegen op (van schutterij BUB uit Beek) Bij het Koninginnenschieten was het Marlou Haukes van schutterij EMM Kekerdom, die de vogel naar beneden schoot en bij de jeugd was Pamela Peters van schutterij Eendracht uit Ooij, die als winnares uit de bus kwam. Helaas werkte het weer tijdens de wedstrijden niet echt mee. Het regende regelmatig maar dat mocht de pret niet drukken. zie de foto’sDSC_3952 Manou Haukes naam-1DSC_4365 kringkoning naam