19 mei 2016

De Kalorama Wandeltocht ideale training voor de 100e Vierdaagse

Op zaterdag 28 en zondag 29 mei 2016 wordt voor de 78e keer de Kalorama Wandeltocht gehouden. Wandelaars kunnen voor de ééndaagse kiezen uit vijf afstanden: 5, 10, 20, 30 of 40 km per dag.  Men kan ook het tweedaagse parcours lopen met totale afstanden van 50, 60, 70 of 80 km. De routes leiden o.a. door Beek-Ubbergen, de prachtige Ooijpolder en, afhankelijk van de afstand, over Duits grondgebied. Uiteraard klimt men ook door het heuvellandschap van Berg en Dal. Welke route men ook loopt, alle wandelaars doen Kalorama op de Nieuwe Holleweg aan. De opbrengst van de tocht komt nl. ten goede aan de bewoners van Stichting Kalorama. In de afgelopen jaren zijn er al vele projecten gerealiseerd dankzij de lopers. Zo is er dit jaar een braintrainer en een speciale I-pad geschonken.  Dit jaar wordt de 100e Vierdaagse gelopen en de Kalorama Wandeltocht is van oudsher een goede laatste test of men de Vierdaagse aankan. Vooral het tweedaagse parcours is hier uitermate geschikt voor. 
DSC_3645 Kalorama wandeltocht naam

 

Speciale gasten

Dit jaar is de Stichting Ushersyndroom betrokken bij de Kaloramawandeltocht.

Op Kalorama wonen bijna 70 doofblinden in het Centrum voor Doofblinden en er is een expertiseteam dat mensen thuis of op locatie met een dubbele beperking in horen en zien begeleidt en behandelt.

De Stichting Ushersyndroom zet zich in voor mensen met het erfelijke Ushersyndroom en hun naasten. Mensen met dit syndroom zijn doof of slechthorend bij de geboorte en ontwikkelen later visuele problemen. Om meer aandacht te vragen voor deze ziekte worden dit jaar wandelaars met deze dubbele beperking door de Stichting Ushersyndroom uitgenodigd om mee te lopen. Tevens zal deze Stichting wandelaars die voor de 4-daagse oefenen, uitnodigen om tijdens de 4-daagse een sponsorloop ten bate van de Usherstichting te lopen. De opbrengst komt ten goede aan wetenschappelijk onderzoek naar een behandeling en verbetering van kwaliteit van leven. Kijk voor meer informatie op http://www.devierdaagsesponsorloop.nl/goeddoel/stichting-ushersyndroom

 

Speciale pendelbus CS Nijmegen naar Beek voor Kaloramawandeltocht wandelaars

Inschrijven kan op zaterdag en zondag tussen 08:00 en 14:00 uur; afmelden kan uiterlijk tot 17:00 uur. De start is vanuit het Kulturhus aan de Roerdompstraat 6 in Beek (gemeente Berg en Dal).

Op zaterdag- en zondagmorgen rijdt er een speciale pendeldienst voor de wandelaars van het CS Nijmegen naar het startpunt in Beek. De vertrektijden zijn: zaterdag 07:00 uur en 07:35 uur en zondag 07:30 uur, 08:15 uur en 09:00 uur.

 

Meer informatie kunt u vinden op www.kaloramawandeltocht.nl

Like ook onze Facebookpagina!