9 mei 2016

Coos Lamers nieuwe schutterskoning BUB

Op zondag 8 mei 2016 vond op de schuttersweide bij ’t Höfke het jaarlijkse koningsschieten van schutterij B.U.B. plaats. Nadat de eerste schoten waren gelost door locoburgemeester  Sjaak Thijssen, beschermheer oud-burgemeester Maurits Schneemann, keizer Martien Mahler en koning Walter Kersten , werd er begonnen met het prijsschieten. Na het uitreiken van de prijzen waren er weer de spannende 3 minuten, die dit jaar erg spannend was, omdat er pas in de laatste seconden één kandidaat  aantrad, die het koningschot wilde lossen.  Coos Lamers trad naar voren en was daarmee het enige lid van de schutterij, die zich beschikbaar stelde. Hij had vorig jaar ook al een poging gedaan maar toen moest hij zich meten met 5 andere kandidaten. Uiteindelijk werd bij het 271ste schot de vogel naar beneden gehaald en werd Coos Lamers aspirant Koning van de schutterij. Bij het jeugdkoningsschieten werd de strijd gewonnen door Koen Frieling. Hij werd daarna gelijk geïnstalleerd als de nieuwe jeugdkoning.  Coos Lamers zal tijdens de a.s. kermis in het eerste weekend van juli worden geïnstalleerd en dan de huidige koning Walter Kersten opvolgen. Nadat de jeugdkoning Koen en aspirant-koning Coos de sjerp omgehangen kregen werd de echtgenote, Marjo Lamers,  van de nieuwe koning thuis opgehaald en ging het hele gezelschap terug naar het schietterrein, waar een vendelhulde werd gebracht.  Coos Lamers en zijn vrouw Marjo waren ook al in 2009-2010 het koningspaar van BUB. zie de foto’s DSC_7901koen Frieling naamDSC_7996koningspaar Beek naam
De uitslagen van het Koningschieten.
Jeugd: 1e prijs, de kop: Wout Op den Camp, 48e schot; 2e en 3e prijs (rechter- en linker vleugel) Mila Thijssen bij respectievelijk het 59e en 71e schot. Jeugdkoning Koen Frieling bij het 29e schot op de vogel.
Dames: 1e prijs Trudy Groothuijse, 14 schot; 2e en 3e prijs Inge Thijssen.
Heren: 1e prijs harmen Arts bij het 32e schot. 2e prijs Theo Stampaert 60e schot en 3e prijs Wilco Thijssen, 100e schot. Coos Lamers werd koning bij het 271e schot.