1 mei 2016

1 mei demonstratie in Nijmegen.

Zondag is de landelijke ‘antikapitalistische’  1 mei demonstratie in Nijmegen gehouden. Een grote groep deelnemers met heel veel mensen van Turkse afkomst, had zich op de Van Schaeck Mathonsingel verzameld om een tocht door de stad te maken, waarbij een groot deel door het Willemskwartier liep. Onderweg waren er sprekers en toen de groep net weer vertrokken was bij het wijkcentrum het  “Hert” in het Willemskwartier deed zich een klein incident voor omdat een bewoner zich met een Turkse vlag richting demonstratie begaf, waarbij waarschijnlijk “verkeerde dingen” werden geroepen. De politie wist de uitdager en de demonstranten te scheiden, waarna de groep via de St. Annastraat vervolgens door het centrum begaf. Daar eindigde de demonstratie bij het voormalige krakersbolwerk De Grote Broek aan Van Broeckhuysenstraat, waar een feest werd gevierd. Voorafgaand aan en na de tocht werd er gedanst door een groep Turkse demonstranten, daarbij begeleid door trommel- en fluitmuziek. Voor de begeleiding van de tocht was er veel politie  aanwezig. De tocht verliep gedisciplineerd.DSC_2678demonstratie naamDSC_2331 demonstratie naam