21 april 2016

Lambert, Erik en Hent op weg naar Santiago de Compostella.

Op een keer ontstaat er een idee; ooit wil ik de Camino een keertje gaan. De pelgrimsweg naar Santiago de Compostella. Maar nu heb ik geen tijd, druk, druk, druk. Maar ja, dat blijft waarschijnlijk zo tot mijn pensioen. En wie weet wat er in die tijd gebeurt waardoor je misschien helemaal niet meer kunt gaan? Zo werd het idee in mei 2015 een plan. En de drie mannen uit de Ooij begonnen zich voor te bereiden. Fantaseren ging over in concreet maken.Mensen spreken die al de tocht gemaakt hadden, oriënteren op een goede fiets. En natuurlijk trainen! Nou, ja, het motto leek wel; ‘als je eenmaal op de Camino zit, dan train je eigenlijk het best!’ Dus ja, er is getraind, maar of de billen ook genoeg getraind zijn om geen zadelpijn te krijgen…..? Woensdag 20 april was het zo ver. Om 8.15 uur waren er al zo’n 50 man om de zegening van pastoor Henk Janssen mee te maken. Een mooie en zonnige start van de tocht. Een bakje koffie bij Oortjeshekken en toen klommen Lambert , Erik  en Hent op de fiets en zwaaiden ze nog vanaf de dijk op weg naar de stad van Jacob. zie de foto’s DSC_7405 Oortjeshekken naam