10 april 2016

Inbreker betrapt en ontsnapt in Ooij.

Een inbreker is zondagmorgen omstreeks 06.00 uur op heterdaad betrapt toen hij aan het inbreken was in een woning aan de Ooijse Bandijk in Ooij. De bewoonster van het huis werd wakker en zag de man met gestolen spullen weglopen. Daarop vluchtte de inbreker op zijn scooter richting Ubbergen, Nieuwe Rijksweg. De vrouw ging achter hem aan in haar auto, maar raakte hem al snel kwijt. Ook de gewaarschuwde politie kon de dief, welke computerapparatuur en een aantal portemonnees buitgemaakt had,  niet meer vinden. Signalement: Man/blank/1.70/45-55jr/normaal postuur/langwerpig gezicht/onverzorgd uiterlijk. Lichte jas, blauwe  spijkerbroek. Lichtkleurige helm. Getuigen worden verzocht te bellen met telefoon 0900-8844  De bewoonster is de dief nog achterna gereden en heeft hem herhaaldelijk geprobeerd te laten stoppen. Hij bedreigde haar vervolgens met een mes bij het hondentrainingsveldje in Persingen.DSC_1069a

De bewoonster meldt op Facebook: Hulp nodig!!!!!! Beste Facebook vrienden hier uit de buurt. Ik sta in de krant! Weliswaar niet op de aller fijnste manier maar het zij zo…… Vanmorgen is er bij ons ingebroken door het dievengilde. De dief was hoogstwaarschijnlijk bij ons binnen toen ik opstond. Op een gegeven moment zag ik hem over ons erf lopen en heb geroepen wat hij moest. De heer in kwestie sprong op zijn scooter en tufte weg. Ik heb de autosleutels gepakt en had de meneer al in de eerste bocht bij ons op de dijk aangereden, na een wilde achtervolging door de Ooij polder kwamen we in het dorp Persingen aan en daar heb ik hem voor de 7e keer met mijn auto aangereden. Die meneer reed daar een doodlopende straat in waar ik met mijn autootje niet meer in kon. Ik heb de auto midden op de hubertusweg gezet en heb in mijn nachtgewaadje en op blote hoefjes een auto aan gehouden die de politie heeft gebeld. Meneer de dief zat in de struiken bij het hondenafrichtings veldje bij de rotonde. Daar ik alleen was en hij mij met een mes heeft bedreigd durfde ik niet meer uit te stappen met geen telefoon bij me en bijna in mijn blootje om meneer uit de struiken te trekken. Vandaag is politie recherche en nog meer politie hier geweest en wat blijkt……..meneer de dief heeft in de woonkamer rustig een biertje gedronken wat hij eerst bij ons uit de koelkast heeft getrokken. Meneer heeft ook een rood wijntje in de stal genuttigd, ik denk dat hij de toastjes niet heeft gevonden. Mijn vraag aan jullie is: heeft iemand van jullie vanmorgen iets gezien of gehoord tussen kwart voor zes en zeven uur. Ik heb hem ongeveer drie kwartier achtervolgd!!!!!! De mevrouw met de telefoon in de auto is getraceerd. Misschien heeft iemand iets gevonden in een tas oid met persoonlijke spullen van ons. Iedere informatie is welkom ook als je denkt dat het niets voorstelt. Met mij gaat het goed, de slechte James bond film waarin ik vanmorgen zat verwerk ik wel, maar hoop echt dat deze man gepakt word. O ja mijn auto zit aan de voor en zijkanten een beetje in elkaar maar dat is in deze van ondergeschikt belang.