25 maart 2016

Informatieavond: hoe voorkom je een inbraak?

In de gemeente Berg en Dal vinden jaarlijks ongeveer honderd (pogingen tot) woninginbraken plaats. Hoe maak je de kans op een woninginbraak zo klein mogelijk? De gemeente Berg en Dal organiseert in de hele gemeente voorlichtingsavonden over inbraakpreventie. 5 April is de volgende, in Millingen aan de Rijn. De eerste voorlichtingsavond was op 29 februari in Groesbeek. De tweede is op dinsdag 5 april in zaal Millings Centrum in Millingen aan de Rijn. Deze avond is voor inwoners van Kekerdom en Millingen aan de Rijn. De bijeenkomst begint om 19.30 uur. De andere gebieden in de gemeente zijn later dit jaar aan de beurt. Tips van een ex-inbreker
Burgemeester Slinkman heeft het initiatief genomen voor de avonden. Tijdens de bijeenkomsten krijgen inwoners handige tips van een wijkagent en van ex-inbreker Evert Jansen. Zij laten zien wat zwakke plekken in een huis zijn en vertellen hoe je inbrekers kunt weren. Aanmelden. Opgeven kan tot 2 april door het sturen van een e-mail naar bestuurssecretariaat@bergendal.nl of door te bellen met telefoonnummer (024) 3013807. Inwoners van de gemeente Berg en Dal die niet Kekerdom of Millingen aan de Rijn wonen, kunnen zich ook aanmelden.inbreker-in-de-schijnwerper