9 maart 2016

Oplevering grootste binnenstedelijke zonnedak met 486 zonnepanelen Nijmegen

Wethouder Tiemens en wethouder Helmer-Englebert openden vandaag het grootste binnenstedelijke zonnedak van Nijmegen, op het dak van de Mariënbeurs. De 486 zonnepanelen liggen verspreid op Mariënbeurs, bibliotheek, Regionaal Archief Nijmegen en Lux en leveren jaarlijks 100.000 kWh op. Dit is gelijk aan het stroomverbruik van 33 huishoudens en geeft een besparing van 37 ton CO2-uitstoot. Afgelopen drie jaar zijn energiebesparende maatregelen uitgevoerd bij 70 gemeentelijke panden, deze leveren een besparing op van 16% op de gemeentelijke energierekening. Foto gemeente Nijmegen.zonnepanelen

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.