9 maart 2016

Koninklijke onderscheiding voor Toon Verhoef  

De heer A. (Toon) Verhoef (76) heeft op 9 maart 2016 uit handen van burgemeester Bruls van Nijmegen de versierselen behorende bij de benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau ontvangen. Hij kreeg deze Koninklijke onderscheiding voor zijn verdiensten voor het voetbal in Nijmegen en omgeving. De heer Verhoef is tijdens zijn voetballoopbaan bij BVC’12 (Beek-Ubbergen) geruime tijd jeugdsecretaris/penningmeester en jeugdleider geweest en heeft hij een aantal jaren het damesteam getraind. In 1965 heeft hij zich aangemeld voor de scheidsrechter cursus en is tot voor kort scheidsrechter geweest. In die functie heeft hij zitting gehad in de scheidsrechterscommissie regio D van district Oost, was lid van de werkcommissie Scheidsrechterszaken en heeft hij acht seizoenen lang als rapporteur langs de lijn gestaan. Ook was hij vele jaren lang verenigingsscheidsrechter. Voor al deze feiten is hij al diverse malen gehuldigd door de KNVB en is hij in 2010 benoemd tot Lid van Verdienste. Naast deze hobby’s denkt de heer Verhoef ook aan zijn medemens: nog steeds gaat hij enkele dagen per week in zijn wijk (Malvert) met een vuilniszak op stap om de rommel die overal ligt te verzamelen en op te ruimen om op deze wijze de verpaupering tegen te gaan. Toon ontving de K.O woensdagavond  tijdens de ledenvergadering  van de scheidsrechtersvereniging Nijmegen en omstreken.DSC_1462 Toon Verhoef naam