3 maart 2016

Inspirerende en enerverende avond “museumtoerisme in Berg en Dal”

In het kader van “museumtoerisme in Berg en Dal” heeft de  CDA afdeling Berg en Dal dinsdag 1 maart een openbare thema bijeenkomst georganiseerd in het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944 – 1945. Gastheer en directeur Wiel Lenders van het bevrijdingsmuseum begon met korte presentatie over het museum, hij gaf aan hoe belangrijk het Bevrijdingsmuseum is voor het toerisme in Berg en Dal en dat hij ruim 6,5 miljoen euro nodig heeft voor een nieuw museum. Het Bevrijdingsmuseum is nu gehuisvest in de barakken van Neeltje Jans en is nodig toe aan vernieuwing, de daken zijn slecht en “de koepel lekt aan alle kanten”. Hij gaf in grote lijnen aan waaraan het nieuwe museum in Groesbeek moest voldoen. De oppervlakte moet o.a. verhoogt worden naar bijna 3.000 vierkante meter en alles moet gemoderniseerd worden. Op de vraag wat er gebeurd als het benodigde budget niet binnen gehaald wordt, antwoordde hij nuchter; daar ga ik niet vanuit, heb er alle vertrouwen in dat het goed gaat komen. Na zijn introductie nam Wiel Lenders samen met gedeputeerde Bea Schouten en wethouder Sylvia Fleuren plaats aan de forum tafel en werd er ook in het algemeen gesproken over het toerisme in Berg en Dal, en welke rol zowel de lokale overheid als de Provincie hier in bereid is te nemen. Gespreksleider Twan Vissers leidde deze avond. Kortom een inspirerende en enerverende avond over het museumtoerisme in Berg en Dal. Persfoto CDA