23 februari 2016

Rijn/ Waal stijgt naar nieuwe kleine piek op vrijdag

Uit het bericht van Waterpeilen.nl. Het regengebied brengt in het hele stroomgebied van de Rijn enkele cm’s regen en hoger in de heuvels ook sneeuw. Omdat de waterstanden in veel zijrivieren nog verhoogd waren vanwege de regen van afgelopen weekend, zal de golf in de Rijn toch iets hoger uitvallen dan in mijn laatste verwachting. De waterstand in Lobith bereikte gisteren zijn laagste punt met 10,9 m en is sindsdien langzaam gaan stijgen Alle zijrivieren zijn nu goed gevuld, nergens treden echter extremen op. Vooral het water uit de noordelijke zijrivieren komt nu in Nederland aan, later volgen Moezel en Bovenrijn. Het is wederom afhankelijk van hoe het allemaal samenvalt, wat de uiteindelijke hoogte bij Lobith zal worden. Ik hou het nu op 12 meter bij Lobith op vrijdag in de loop van de dag. Als de regen later vandaag Zuid Duitsland heeft verlaten, breekt ook in het stroomgebied van de Rijn een langere droge periode aan. Vanaf komend weekend zullen de waterstanden bij Lobith daarom weer gaan dalen. Een verdere stijging naar een grotere hoogwatergolf zit er niet in. DSC_7508 eiland Lent naamjpg

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.