22 februari 2016

Plaquette onthuld voor 5 torenwachters St. Stevenskerk.

De vijf torenwachters,  die tijdens het bombardement van Nijmegen op 22 februari 1944, tijdens de uitoefening van hun functie bij de luchtbeschermingsdienst  omkwamen, hebben een blijvend eerbetoon gekregen. Ter nagedachtenis aan deze 5 mannen is maandagmiddag een plaquette met de namen van de omgekomen torenwachters onthuld door burgemeester Hubert Bruls en een kleinzoon van één van de omgekomen mannen, Simon Kersten.  Dat gebeurde in aanwezigheid van veel familieleden van de torenwachters, alsmede andere genodigden. zie de foto’s DSC_7349 Stevenstoren naam

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.