18 februari 2016

Herdenking bombardement van Nijmegen

Op maandag 22 februari 2016 is het 72 jaar geleden dat Nijmegen getroffen werd door een bombardement. De stad stond in brand en de binnenstad werd verwoest. Bijna 800 mensen kwamen om door dit drama en talloze mensen raakten gewond.   Nijmegen staat hier op maandag 22 februari 2016 bij stil. Programma:
• 12.00 uur: gebedsdienst in de Petrus Canisiuskerk (Molenstraatkerk), georganiseerd door Oecumenisch City Pastoraat/Raad van Kerken Nijmegen en omstreken.
• 13.00 uur: officiële herdenking bij het monument De Schommel, Raadhuishof met klokgelui, om 13.28 uur 2 minuten stilte en een kranslegging.
Bij de herdenking spreken: burgemeester Bruls, de Amerikaanse Chargé d’Affaires de heer Adam Sterling, de heer Edo Fennema namens de Stichting In Paradisum. De heer Bart Janssen vertelt het aangrijpende verhaal van de 14-jarige Breunis van Engelenburg. Leerlingen van het Montessori College Nijmegen en Basisschool Montessori Nijmegen leveren ook een bijdrage aan de herdenking.
• Aansluitend worden kransen gelegd.
• 13.15 uur: parallel aan de herdenking bij De Schommel is er vanaf 13.15 uur een herdenkingsplechtigheid op de Begraafplaats Daalseweg.
• 14.30 uur: informele ontvangst in de Lutherse kerk, Prins Hendrikstraat 79 (begin Daalseweg). DSC_1570 herdenking schommel