10 februari 2016

Sleutel inleveren en haringhappen in Groesbeek, gemeente Berg en Dal.

Nog een beetje brak maar zeer voldaan waren de prinsessen en prinsen carnaval woensdag 10 februari ’s ochtends al weer in het gemeentehuis om de sleutel terug te geven en bij die gelegenheid ook de traditionele haring te happen. Ze werden welkom geheten door de wethouders Ria Barber en Sylvia Fleuren, die beiden de burgemeester vervingen, omdat deze een weekje vakantie heeft. Ria sprak haar waardering uit voor het feit dat de hoogheden er na de drukke dagen toch maar weer waren. Ria Barber en Sylvia Fleuren kreeg om de beurt de sleutels terug, die burgemeester Mark Slinkman afgelopen vrijdag  had uitgereikt. Dat wil zeggen van De Deurdouwers uit Millingen, De Polderschuupers uit Kekerdom, De Sokkenummers uit Leuth, De Deurzakkers uit Ooij, De Cavalieren uit Beek en De Berggeiten uit Berg en Dal. De Feestneus en Net Aecht uit Groesbeek zullen de sleutels, zoals tot dusver gebruikelijk was in het dorp Groesbeek, in november weer terug geven. Ze wilden zich nog niet aanpassen aan de andere 6 verenigingen. De aanwezige prinsessen en prinsen lieten weten dat zij het allen zeer naar de zin hadden gehad. Dat daarbij veel nachtrust ingeleverd moest worden, kon niemand deren. zie de foto’s DSC_4768 haringhappen naam

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.