10 februari 2016

Heksverbranding in Beek als afsluiting carnaval 2016.

Volgens traditie werd ook dit jaar de carnaval van de Cavalieren in Beek op dinsdagavond  afgesloten door het verbranden van de heks. Voordat de heks naar beneden gehaald werd deed Prins Jürgen de Bonenteller nog een dankwoordje, waarbij hij memoreerde, dat het een goed carnaval was geweest maar dat het jammer was, dat de optocht niet door kon gaan. Omdat men er naar streeft om de optocht alsnog op 6 maart te houden, hoefde de heks ook niet verbrand te worden. Toch ging dat door en nadat hij en jeugdprins Luca op het witte paard de heks een paar keer op en neer hadden gehaald, werd de heks door hen beide aangestoken. Dit gebeurde in aanwezigheid van veel carnavalvierders alsmede in aanwezigheid van Prinses Patricia van Berg en Dal en prins Charly van Kekerdom. Muzikale medewerking werd verleend door KNAgalm. zie de foto’s. DSC_4620 heks verbranden naam

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.