22 januari 2016

Leerlingen Groenopleiding Werkenrode aan het werk in Ooij.

Deze week zijn de leerlingen van “Groenopleidingen Werkenrode ” aan de Hezelstraat in Ooij aan het werk geweest. Deze jongeren trainen hoe je werkt met tuingereedschappen en een aantal machines zoals bosmaaier en motorkettingzaag. De klus van deze week bestond uit het uitsnoeien van de zichtlijnen nabij het “Orchideeveld” .  In samenwerking met Staatsbosbeheer voerden ze een aantal winterklussen uit (onlangs hebben ze ook nog de Mottes in Berg en Dal, alsmede het pad daar heen vanaf Beek, weer “behandeld”)  en op die manier leren de leerlingen het onderdeel  snoeien , afzetten en dunnen. Andere onderdelen van het programma komen door het jaar heen bij het juiste seizoen aan bod. Uiteindelijk komen de leerlingen als assistent-hovenier aan de slag bij een bedrijf of gaan ze een vervolgopleiding volgen bij bijvoorbeeld het REA-college. Met vele handen maken zij veel werk af zoals het moet. Onderwijs: “gewoon als het kan … speciaal als het moet”. Meer info:  www.onderwijscentrumzg.nl/Werkenrodeschool/index.htm, doorzoeken naar groenopleidingen.  zie de foto’s DSC_4541 Werkenrode naam