22 januari 2016

KBO Berg en Dal houdt “Wintermaaltijd” in Kerstendal

De Berg en Dalse afdeling van de KBO hield woensdagmiddag weer een “Wintermaaltijd” voor haar leden in dorpshuis Kerstendal te Berg en Dal. Vooraf aan de maaltijd was er een gezellige middag met een optreden van Aloha Lei met zonnige muziek uit de Nederlands-Indische tijd, waarna de aanwezigen konden genieten van een winterse hap. Boerenkool en Hutspot, bereid door Brasserie Massink. Zie de foto’s DSC_4351 KBO Berg en Dal naam

Nieuwjaarsviering KBO Berg en Dal.
Op woensdag 20 januari, door omstandigheden één week verplaatst, vond in Kerstendal de Nieuwjaarsviering plaats voor onze leden. Na het openingswoord van onze voorzitter Piet van Rossum werden door het Hawaiian en Krontjong orkest ALOHA LEI !, bekende meezingers en wat onbekende liefdesliedjes uitgestrooid over de aanwezigen, die duidelijk genoten van de warme muziek. In de pauze werd kort een uiteenzetting gegeven door mevrouw Wijdeveld en de heer Ekelschot over het project levensverhalen schrijven, waar enkele enthousiaste leden hun deelname aan het project kenbaar maakten. Te zijner tijd kunnen we dus hopelijk ook een uitgave verwachten van levensverhalen van Berg en Dallers.
Na nog een sessie van het muziekgezelschap met bekende meezingers werd daarna de bekende stamppotmaaltijd uitgeserveerd.
De boerenkool of hutspot, met de bekende rookworst, speklapjes, haché, jus en ingrediënten, o.a. zoetzure uitjes en mosterd werd zeer gewaardeerd en men genoot met volle teugen.
Tegen 17.15 werd deze eerste gezellige middag van de KBO Berg en Dal met een applaus afgesloten.
Theo van Steen