22 januari 2016

Een wagen vol verhalen in de Ooijpolder.

Donderdag 21 januari was de TV ploeg van Omroep Gelderland in de Ooijpolder voor het programma “Een wagen vol verhalen”. De uitzending is op 1 februari. Er werd o.a. medewerking verleend door het Duo “Alt van Huus” uit Groesbeek en Corry Vermeulen, voormalig assistente van pastoor Wesseling  van de Grote Bartholomaeuskerk in Beek met haar “Pindasoep”, dat tijdens de periode van pastoor Wesseling aan de leden van de carnavalsvereniging werd geserveerd als ze op bezoek kwamen. Spreekstalmeester was Peer Witzel, meervoudig Nederlands kampioen Dorpsomroeper uit Alphen aan de Maas. Een dag eerder was men ook al op de basisschool de Biezenkamp geweest in Beek. De leerlingen hiervan doen mee aan het programma. Het grootste deel van de opnames vonden plaats voor Hotel-café-restaurant Oortjeshekken. De “Voorthuizer Paardentram” was vooraf naar Ooij gebracht. Deze is eigendom van Stalhouderij Wijnand Hazeleger uit Voorthuizen. Vorig jaar hadden de meiden vande dansgarde van CV de Deurzakkers uit Ooij ook meegewerkt aan het programma. Zij moesten daarvoor naar Wijchen en daar was een “dubbeldekker-paardentram” bij aanwezig van hetzelfde bedrijf. Ook waren ze  nog aanwezig op de Meerwijkselaan bij de Meerwijkse Hoeve in Berg en Dal. zie de foto’s deel 1.  deel 2 DSC_4522 GLD naam