21 januari 2016

Zilveren waalbrugspeld voor Ton Cobussen.

Burgemeester Bruls reikte woensdagmiddag in de “Ark van Oost” in Nijmegen Oost de Zilveren waalbrugspeld uit aan Mevrouw A.C.M. (Ton) Cobussen- van der Burgt (86)  voor haar verdiensten voor de ziekensectie van St. Stephanusparochie.  Zij was daar aanwezig tijdens een bingo voor de KBO en werd daarbij door de burgemeester verrast. zie de foto’s DSC_4268 waalbrugspeld naam

Mevrouw Cobussen is al 35 jaar algemeen vrijwilliger bij de afdeling HHK (Hunnerberg, Hengstdal en Kwakkenberg) van de Zonnebloem in Nijmegen. Zij maakte jarenlang deel uit van de ziekensectie van de St. Stephanusparochie sinds eind jaren ’70. Het werk bestond uit het bezoeken van zieken en ouderen in de parochie. In 1992 werd de Christus-Koningkerk gesloten en vond er een fusie plaats met de St. Stephanusparochie. De ziekensecties van beide parochies werden samengevoegd en zetten hun werk voort onder de vlag van de Zonnebloem.

Als vrijwilligster bij de afdeling HHK van de Zonnebloem houdt mevrouw Cobussen zich tot de dag van vandaag bezig met het bezoeken van gasten, het organiseren van activiteiten en het maken en bezorgen van attenties bij de gasten. Deze attenties ontvangen de gasten jaarlijks bij de Nationale Ziekendag, rond Kerstmis en rond Pasen. De vrijwilligers van de Zonnebloem komen dan bijeen in de woning (uitvalbasis) van mevrouw Cobussen, waar de attenties keurig uitgestald staan om bezorgd te worden. Ook heeft mevrouw Cobussen veel regionale vakanties van de Zonnebloem begeleid. Mevrouw Cobussen heeft altijd aandacht gehad voor de kwetsbare medemens in de straat, in de parochie of in de wijk. Voor iedereen stond en staat haar huis open, en is er een luisterend oor en waar nodig hulp in welke vorm dan ook. Je inzetten voor je medemens is voor haar vanzelfsprekend. Praktisch in de directe omgeving maar ook als vrijwilliger en ook jarenlang als regiobestuurder Nijmegen van de Zonnebloem. En ondanks haar hoge leeftijd blijft ze zich nog steeds inzetten.