31 december 2015

Carbidschieten op de Speulplekin Ooij.

Oudejaarsdag vond op de Speulplek in Ooij weer het jaarlijkse carbidschieten plaats. Misschien wel voor de laatste keer want de vergunning was deze keer nog afgegeven  aan Marcel, Alwin, Tinus(Johnny) en Hans, volgens de regels van de oude gemeente Ubbergen, maar het bestuur van de nieuwe gemeente Berg en Dal schijnt er anders over te denken. Deze keer ging het in ieder geval nog door en een aantal Groesbeekse jongeren, die ook met hun carbidbussen mee wilden doen, kregen nul op het rekest, want zij hadden geen vergunning. De vrijwilligers van de Speulplek hadden kosten nog moeite gespaard om het zo gezellig mogelijk te maken en zij hadden o.a. gezorgd voor oliebollen, Glühwein en warme (en koude) chocolademelk. zie de foto’s DSC_8067 Carbidschieten naam