29 december 2015

Activiteiten dinsdag 29 december in het Feest van Licht Orientalis

Van 13.00 – 17.00 uur Midwinterhoornblazers. Zij laten de oude roep de hele middag klinken.
Van 12.00 – 19.00 uur Demonstratie ambachtelijk smedenOm 15.30 uur  Peter van Uhm
Hij neemt, als laatste van de reeks, plaats in op de praatstoel in De Spreekkamer. Een bijzondere man met een indrukwekkend levensverhaal. Vanaf 16.00 uur Lampionnentocht . “Reis mee naar Bethlehem”. Er is een volkstelling in het Romeinse Rijk afgekondigd…
Reis met een herder mee naar Bethlehem en ontmoet Jozef, Maria en het Kindje. Onderweg kom je de drie Wijzen uit het Oosten tegen met hun kostbaarste geschenken en tref je de herders rondom hun kampvuur aan. In Bethlehem zul je je moeten inschrijven bij de Romein en hoor je het prachtige gezang van de Engelen als je de Heilige Familie nadert. Vanaf vanmiddag t/m 30 december kun je met je ouders, broertjes en zusjes, nichtjes en neefjes, opa’s en oma’s of wie dan ook mee op reis gaan naar Bethlehem. Neem je eigen lampion mee of koop er eentje op de kerstmarkt in het museumpark. Er zijn ook vleugeltjes en herdersdoeken te koop zodat je volledig in het verhaal past. Wow! Reserveren is niet nodig, iedereen kan aansluiten wanneer hij wil.   Meer informatie www.feestvanlicht.nl. Geopend  t/m 10 jan. van 12.00 – 19.00 uur.  Gesloten op 31 december & 1 januari. Foto: Museumpark OrientalisReis mee naar Bethlehem 2015 Drie Koningen