19 december 2015

Geen Teeven, ‘Fred’ krijgt vrij entree in Orientalis.

De afzegging van Fred Teeven voor een praatprogramma bij het Feest van Licht heeft de organisatie doen besluiten een daad te stellen: maandag 21 december krijgen alle mensen die kunnen aantonen Fred te heten een vrij entree bij het kerstevenement in Heilig Landstichting. De parlementariër zou maandag onder meer komen praten over hoe hij afgelopen weken, waarin de ´Teevendeal´ volop in het nieuws stond, beleefd had. Na vragen in de Tweede Kamer over zijn aangekondigde optreden in Museumpark Orientalis zegde hij alsnog af. De organisatie van het Feest van Licht wil met de actie ´vrij entree voor Fred´ een geste maken naar het publiek. Maar bovenal ook het signaal afgeven het te betreuren dat Teeven heeft afgezegd. Zeker omdat Teeven een week geleden nog aangaf wel te komen: ‘Over de inhoud van de deal kan ik niet veel zegen. Hoe ik de week beleefd heb kan ik uiteraard delen’, schreef hij de organisatie toen. Het Feest van Licht gaat Teeven wel nog een bloemetje sturen, omdat de afzegging gezorgd heeft voor veel extra publiciteit. ‘En we zullen het bonnetje bewaren’, aldus een van de organisatoren, met een knipoog naar het gedoe met een kwijtgeraakt bonnetje rond de deal met crimineel Cees H. die Teeven vorig jaar zijn staatssecretariaat kostte.DSC_5159