17 december 2015

Wethouder Fleuren plant boom in Breedeweg

Wethouder Sylvia Fleuren heeft donderdagmiddag een Rode Beuk geplant op het Kerkplein in Breedeweg. Ze deed dit samen met een aantal schoolkinderen en juffrouw Belinda van Basisschool Breedeweg en de heer Droogh, directeur Leisurelands, tot vorig jaar RGV, Recreatiegemeenschap Veluwe. Deze bijzondere boom is door Leisurelands aan de gemeente geschonken vanwege de naamsverandering als teken van de beoogde duurzame relatie en bedrijfsvoering. De kinderen mochten na afloop hun schep houden en kregen van dhr. Droogh nog allemaal een LED lampje. zie de foto’s DSC_6036 Rode Beuk naam

Leisurelands schenkt rode beuk aan gemeente Groesbeek/Berg en Dal

In verband met de naamswijziging van RGV naar Leisurelands eerder dit jaar heeft Leisurelands de gemeente Groesbeek (per 1 januari 2016 Berg en Dal) een rode beuk cadeau gedaan. De beste periode om de beuk te planten is het najaar en op 17 december jl. gebeurde dit door wethouder Sylvia Fleuren en Leisurelands-directeur Erik Droogh samen met kinderen uit de klas van juffrouw Belinda van basisschool Breedeweg. De gemeente Groesbeek/Berg en Dal is aandeelhouder van Leisurelands. De boom vertegenwoordigt het landschap en de toekomst, en staat symbool voor een lange en duurzame relatie.

De rode beuk is een bijzondere boom die bijdraagt aan een mooi landschap. Leisurelands heeft de wens uitgesproken samen met de gemeente Groesbeek/Berg en Dal dit landschap te willen versterken. In het voorjaar loopt de beuk uit met lichtpaars behaard blad. De bladeren verkleuren in de herfst van geel naar bruin. Het bruine blad blijft in de winter aan de boom. De boom is geplant op het Kerkplein in Breedeweg-Groesbeek, waar de kinderen die met gekleurde schepjes meehielpen de boom te planten, dagelijks langs zullen komen. “Hoe mooi zou het zijn als deze kinderen in de toekomst met hun kinderen weer langs een groot gegroeide rode beuk wandelen in de wetenschap dat het Berg en Dalse landschap dan nog mooier straalt dan nu al het geval is”, aldus wethouder Sylvia Fleuren.

Gemeente Groesbeek/Berg en Dal aandeelhouder
Vanwege de opheffing van de Gemeenschappelijke Regeling op 1 januari 2010 is het Algemeen Bestuur afgetreden en zijn de aandelen van RGV Holding (tegenwoordig Leisurelands B.V.) rechtstreeks in handen gekomen van de gemeenten. De gemeente Groesbeek/Berg en Dal is één van de 36 aandeelhouders.

Duurzaam recreëren
Het cadeau doen van een rode beuk aan de gemeente Groesbeek/Berg en Dal sluit uit aan bij het thema ‘duurzaam recreëren’ dat bij Leisurelands hoog in het vaandel staat. Voor haar recreatiegebieden (in totaal 20) vindt Leisurelands het belangrijk dat een groen decor samen met strand, ligweiden en water een mooie mix vormt voor een natuurlijke omgeving waarin men kan recreëren. Wylerbergmeer in Beek-Ubbergen is één van die recreatiegebieden waarvan Leisurelands eigenaar is.

Op andere vlakken is Leisurelands eveneens duurzaam bezig, bijvoorbeeld door het opwekken van warmte en elektriciteit door middel van biomassa en biovergassing. Met het snoeiafval van de recreatiegebieden worden de biomassa- en biovergassingsinstallatie gevoed om duurzaam energie op te wekken. Voor onderhoudswerkzaamheden is de solarcar een goed alternatief voor de terreinwagen. Deze milieuvriendelijke wagentjes worden aangedreven door zonne-energie en rijden ongeveer 20 kilometer per uur.

Duurzame relaties
Bij Leisurelands draait duurzaamheid ook om duurzame relaties en het investeren in nieuwe initiatieven in de vrijetijdssector. Leisurelands werkt bij al haar activiteiten aan een optimaal evenwicht tussen de 3 P’s: ‘People’ (het gastvrij en veilig ontvangen van bezoekers), ‘Planet’ (passend voor wat betreft het landschap en de leefomgeving) en ‘Profit’ (duurzame winstgevendheid, gericht op de lange termijn).

Meer informatie op www.leisurelands.nl/duurzaam-recreëren.