16 december 2015

Weer twee schapen ontvreemd uit Kerststal Berg en Dal.

In de nacht van dinsdag op woensdag zijn er weer twee schapen gestolen uit de kerststal aan de Oude Kleefsebaan in Berg en Dal. In totaal zijn er deze week nu drie van de vijf schapen  ontvreemd. Bij de bouwers van de stal zakt de moed ondertussen in de schoenen en zij beraden zich of het zin heeft om er mee door te gaan. In het verleden zijn er al diverse schapen gestolen en dit jaar is dit niet anders. Het voortbestaan van de Berg en Dalse kerststal is na een nieuwe diefstal in gevaar gekomen. Na vorige diefstallen zijn er camera’s bij de kerststal geplaatst.  Op de bewakingscamera is te zien dat omstreeks 02.30 uur iemand in een soort trainingspak met capuchon over zijn hoofd de schapen heeft meegenomen.  De kerststal in Berg en Dal is een jarenlange traditie. In 1989 kwam Johan ter Woorst,  als bestuurslid van Berg en Dals Bloei,  met het idee een bewegende kerststal te maken. Door de jaren heen is er wel wat aan de stal gesleuteld. Voor € 0,10 kan men de beweging in de stal in gang zetten en is er een kerstliedje te horen. Op de foto, welke zaterdag gemaakt is, staan nog 4 van de 5 schapen.DSC_5053 kerststal naam