11 december 2015

Kerstconcert Ooijse Toekomst en Mannenkoor St. Caecilia uit Beek.

Zin in een kerstmiddag met veel muziek en zang? Kom dan op zondag 20 december luisteren naar het kerstconcert van Muziekvereniging Ooijse Toekomst in de St. Hubertuskerk in Ooij. De Ooijse Toekomst brengt kerstmuziek in verschillende stijlen en uit diverse perioden. Het programma loopt van klassieke muziek, het Adagio van Albinoni, via verschillende bewerkingen van traditionele kerstliederen, o.a. van Jacob de Haan en Ernst Mosch, tot het swingende Christmas Dance Party van Michel Carros. De Ooijse Toekomst staat onder leiding van dirigent Paul Vlieks. Gastkoor is Mannenkoor St. Caecilia uit Beek. Het koor staat onder leiding van organist/dirigent Cor van Wageningen, bekend als organist van het Lindsen-orgel in de Beekse kerk. Op het repertoire staan deze zondagmiddag de wisselende gezangen uit de Gregoriaanse mis voor Kerstmis, te beginnen met Puer Natus Est en delen uit de 2-stemmige mis van Sigismund Neukomm. Bijzonder is dat twee solisten het Panis Angelicus van Caesar Franck zingen. Cor van Wageningen speelt zelf ook enkele stukken. De muziek wordt afgewisseld met traditionele kerstliederen, waarbij iedereen van harte is uitgenodigd om mee te zingen. Het kerstconcert is op zondag 20 december, 15.00 uur in de St. Hubertuskerk, Kerkdijk 24 in Ooij. De toegang is gratis. Na afloop van het concert is er voor iedereen Glühwein, warme chocolademelk en kerststol. Ook gratis! De foto dateert uit 2001 toen het concert nog in de kerk plaats vond. Later in dorpshuis De Sprong en nu weer in de kerk.DSCF0419 kerstconcert kerk 2001 naam