4 december 2015

Mini-expositie Kerstpostzegels Orientalis

Het thema “kerst” is voor postzegelontwerpers in alle landen al jaren favoriet. In Orientalis is een verzameling van 120 kerstpostzegels te zien die dateren vanaf 1958. De mini-expositie staat in de kerststallententoonstelling die tijdens Feest van Licht te zien is. Niet alleen postzegels uit Nederland, maar ook onder andere uit Antiqua, Australië, Christmas Island, Mongolië, Sri Lanka, St. Lucia en Burundi. De zegels zijn verzameld door de heer J.G. Ulrich tijdens zijn werk voor de koopvaardij. De zegels beelden met name delen en figuren uit het kerstverhaal af, maar soms ook kerstfiguren als de kerstman of een kerstboom. Een serie uit het Verenigd Koninkrijk verbeeldt het kerstliedje ‘Twelve days of Christmas’. De serie van Christmas Island (Indische Oceaan) is uitgegeven door Unicef en laat de kinderen van de wereld zien. De zegel van St. Lucia verbeeldt de heilige Lucia en noemt de datum van haar feestdag 13 december. Feest van Licht 2015 houdt op 12 & 13 december vanaf 12.00 uur haar openingsweekend vervolgens van 19 t/m 30 december van 12.00 – 19.00 uur geopend, behalve van 24 t/m 26 december tot 18.00 uur. Gesloten: van 14 t/m 18 december en 31 december & 1 januari. Meer informatie www.feestvanlicht.nlInternationaal kerstpostzegel Vredesduif 2015