3 december 2015

Lichtjeswandeling op de Wylerberg 18 december

De Vereniging Nederlands Cultuurlandschap organiseert op vrijdag 18 december weer de jaarlijkse lichtjeswandeling door de natuur op de Wylerberg. Iedereen is welkom om tussen 17.00 en 20.00 uur de met honderden lantaarntjes verlichte route mee te lopen vanaf Huize Wylerberg, Rijksstraatweg 174 in Beek-Ubbergen. Toegang is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig, maar een vrijwillige gift is welkom. De lichtjeswandeling leidt door de bossen op de Wylerberg en langs de weilandengroep het Palland. Het starten van de circa anderhalve kilometer lange rondwandeling kan tot 19.00 uur en op eigen tempo en gelegenheid. Kinderen staat vrij hun eigen lantaarn of lampion mee te brengen, maar deze zijn ook ter plaatse te koop. Vanaf 18.00 uur is er rondom het kampvuur een optreden van het jeugdkoor Smile. Ook is er live doedelzakmuziek en staan warme chocolademelk en gl├╝hwein klaar. De bekende miniatuurlandschappen van het Informatiecentrum Nederlands Cultuurlandschap zijn speciaal voor deze gelegenheid sfeervol verlicht en vrij toegankelijk. Bezoekers wordt vanwege de beperkte ruimte verzocht te parkeren onder aan de Rijksstraatweg. De lichtjeswandeling is niet geschikt voor rolstoelgebruikers en mensen die slecht ter been zijn. Lichtjeswandeling3