25 november 2015

Valt de Ooijpolder in de prijzen?

De Ooijpolder is genomineerd voor de Gelderse prijs voor ruimtelijke kwaliteit 2016. Deze prijs reikt de provincie ieder jaar uit aan een gebied dat positief bijdraagt aan de ruimtelijk kwaliteit in Gelderland. In 2016 is het thema ‘Gebieden met passie’. De nominatie van de Ooijpolder is niet vreemd want het thema ‘gebied met passie’ geldt zeker voor dit gebied. Dankzij de passievolle samenwerking van veel instanties, organisaties en grondeigenaren is in de Ooijpolder de afgelopen jaren een netwerk van landschapselementen en boerenwandelpaden ontstaan. Dat is goed voor plant en dier. Iedereen kan nu vol passie genieten van het gebied. We mogen trots zijn op de nominatie van onze Ooijpolder. Uit 56 inzendingen heeft de provincie er 13 genomineerd. Deze gebieden mogen zich voor een onafhankelijke jury  presenteren. De jury let op gebruiksmogelijkheden, visuele kwaliteiten, belevingswaarden en betrokkenheid van burgers, lokale organisaties en andere partijen. Uiteraard moet ook een aanwijsbaar gevoel van passie aanwezig zijn om de prijs te kunnen winnen.  Op 21 april 2016 wordt de winnaar bekend gemaakt. In het voorjaar van 2016 organiseert de provincie ook een publieksprijs. Alle mensen die de Ooijpolder een warm hart toedragen kunnen dan digitaal op de Ooijpolder stemmen. Wanneer hierover meer duidelijk is, laten wij u dit uiteraard weten.stcrt-2015-15909-1

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.