25 november 2015

Spiegelwaal en de Lentloper.

Op maandag 23 november heeft de Berg en Dalse fotograaf Onno Swart weer zijn maandelijkse rondje langs de “Spiegelwaal” en “De Lentloper in de Waalsprong gemaakt. Het zand tussen de Spoorbrug en de “Lentloper” is in zijn geheel al verdwenen en nu het laatste stukje nog van de nieuwe oprit van de Waalbrug tot aan de inlaatconstructie. Straks gaat 1,5 procent van het Waalwater door de Spiegelwaal en bij hoog water kan de afvoer door de geul tot 15 procent van het Waalwater toenemen. In het achterland kan zo tot aan de Pannerdense Kop een daling van de waterstand van zo’n 35 centimeter worden bereikt. Bij extreem hoog water kunnen zo overstromingen worden voorkomen. De nieuwe boompjes (81 Iepen) zijn op een paar na allemaal geplaatst op de 900 meter lange harde kade de Lentse Warande. Hotel van der Valk heeft zijn hoogste punt bereikt en er kan nu begonnen worden met de verdere afwerking van het hotel dat in 2016 klaar moet zijn. zie de foto’s van Onno Swart.Spiegelwaal - 25 naam

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.