21 november 2015

Politie oefent in centrum van Nijmegen.

De politie Nijmegen-Noord (Stadscentrum) heeft vrijdagavond realistische situaties geoefend in het centrum van Nijmegen. Bij de oefeningen werden praktijksituaties nagespeeld. Dit is het afsluitende onderdeel van een onlangs gestarte training voor agenten die deel uitmaken van team Noord in Nijmegen. Zij hebben regelmatig te maken met incidenten tijdens het uitgaansleven en dit vraagt om een professionele aanpak. Er was vanavond daarom extra politie zichtbaar zijn.  De politiemensen van team Noord hebben veel te maken met het horecagebied in het centrum van de stad en willen zo professioneel mogelijk kunnen optreden als er zich incidenten voordoen. Om een zo realistisch mogelijke situatie na te bootsen is er voor gekozen om tijdens een reguliere uitgaansavond te oefenen. Diverse horecaondernemers werkten hieraan mee. Ook werd er samengewerkt met portiers die een specifieke rol hebben als het gaat om veiligheid van de bezoekers. Politiemensen en studenten van het ROC in Nijmegen hebben het tegenspel verzorgd. En dat ging soms erg hard.DSC_9151 politie naam

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.