20 november 2015

Opening expositie “De Polen” in Bevrijdingsmuseum Groesbeek.

Donderdagmiddag was de opening van de nieuwe tijdelijke expositie getiteld “De Polen, Bevrijders in Ballingschap” in het Nationaal Bevrijdingsmuseum in Groesbeek. Deze gaat over de rol van de Polen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Deze tentoonstelling is samengesteld door de conservator drs. Rense Havinga en historicus drs. Jory Brentjens, beiden verbonden aan het Bevrijdingsmuseum. De Polen vochten met de geallieerden voor onze vrijheid maar werden zelf niet bevrijd. Hun geschiedenis vormt één van de meest aangrijpende en tegelijkertijd minst belichte verhalen uit de bevrijdingsperiode. Van 20 november 2015 t/m 31 mei 2016 wordt dit belangwekkende onderwerp belicht in het Bevrijdingsmuseum. De tentoonstelling is geproduceerd i.s.m. het Generaal Maczek Museum in Breda, het Muzeum II Wojny Światowej (Nationaal Tweede Wereldoorlog Museum) in Gdańsk en het Polish Army Museum in Warschau en toont bijzondere topstukken uit zowel Nederland als Polen. Unieke voorwerpen en aangrijpende foto’s worden afgewisseld met verrassende persoonlijke verhalen. Tijdens de bijeenkomst was er muziek en zang door Anka Koziel, terwijl ook mr. J. Borkowski, Ambassadeur Polen, een  toespraak hield en mede de openingsceremonie verrichtte. zie de foto’s. DSC_8574  Polen naam

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.