20 november 2015

Kinderlintjes in Nijmegen.

Op vrijdag 20 november reikte burgemeester Bruls  in het stadhuis van Nijmegen de Nijmeegse Kinderlintjes 2015 uit. Het was de tiende keer dat dit gebeurt. Er werden dit jaar tien lintjes uitgereikt. De presentatie was in handen van Jochem van Gelder. De kinderen waren samen met hun klasgenoten uitgenodigd op het Stadhuis, omdat ze daar een rondleiding zouden krijgen. Eenmaal in het stadhuis bleek, dat 10 kinderen een kinderlintje kregen en daarmee “Superheld van Nijmegen” waren geworden. De muzikale omlijsting was in handen van troubadour en liedjesmaker Ben Dirks. zie de foto’s deel 1. deel 2deel 3 DSC_8956 kinderlintjes naam

 

 

Dries Pijnenburg (11 jaar)
Dries volgt het plaatselijke nieuws en toen hij hoorde van de opvang van drieduizend vluchtelingen in Nijmegen bedacht hij zich geen moment. Op eigen initiatief en helemaal zelfstandig is Dries te werk gegaan. Hij schreef een brief aan de burgemeester met zijn plan speelgoed en warme kleren op te halen voor de kinderen van vluchtelingen op Heumensoord. En zo gezegd zo gedaan. Dries heeft met zijn inzamelingsactie bereikt wat hij voor ogen had; er is veel speelgoed opgehaald en er zijn veel warme kleren ingebracht. Deze kanjer van elf jaar haalde met zijn hartverwarmende actie ook nog de lokale TV, wat alleen maar gunstig is voor het promoten van zijn actie natuurlijk!


Mila Kasanardjo
(11 jaar)
Al drie jaar zet Mila zich in voor de goede doelen van de Mini Zevenheuvelenloop. Drie jaar op rij heeft zij het meeste sponsorgeld opgehaald. In 2012 was het goede doel ‘Loop voor Leven’, in 2013 ‘Energy 4 all’. In 2014 heeft zij voor ‘Energy 4 all’ een totaal bedrag van € 141,85 opgehaald. Ook dit jaar heeft zij zich weer ingezet voor het goede doel van de Mini Zevenheuvelenloop, te weten Natuurmonumenten. De jury vindt unaniem dat zij een lintje verdient omdat zij zich op meerdere momenten heeft ingespannen voor dit mooie doel en daarnaast ook al vier jaar actief collecteert voor de Maag-Lever-Darm stichting bij haar in de wijk.


Kevin Mulder
(13 jaar), Tom Mulder (5 jaar) en Jord Penders (10 jaar)
Dit stoere trio was, samen met neefje Ryan, in de zomervakantie aan het vissen bij het Maas-Waal kanaal. Toen Ryan zich misselijk en duizelig voelde worden, tipte Kevin hem even te gaan zitten. Maar dat lukt al niet meer want Ryan verloor zijn bewustzijn en viel in het water, voorover in de duiker. De jongens twijfelden geen moment, gooiden hun visspullen aan de kant en hebben Ryan uit het water gehaald. Na een paar minuten kwam hij gelukkig weer bij en zijn Kevin, Tom en Jord met hem naar zijn ouders gegaan. De jury beloont de jongens om hun daadkrachtige optreden en ziet hun actie als een mooi voorbeeld voor iedereen.


Bart Stoverinck
(8 jaar)
Bart is met zijn 8 jaar een actieve milieubewuste jongen. Hij vindt het heel gewoon dat vuilnis thuis hoort in de prullenbak en dat je geen troep achter laat in de natuur. Als hij buiten is en afval tegen komt ruimt hij dat op of neemt het mee naar huis om thuis in de kliko te gooien. In oktober was er, in de woonomgeving van Bart, een campagne om het riool te sparen. Bart was hier bij en zijn betrokkenheid viel iedereen op. Hij hielp actief mee en ging met omwonenden ‘in gesprek’ om ze te overtuigen geen afval in het toilet te deponeren. Buiten dat toonde hij zich een professionele fotograaf en schoot prachtige plaatjes.


Maud
Oudeman(12 jaar)
Maud is bekend met het KWF Kankerbestrijding en het sponsoren van de fietstocht op de Alpe

d ‘Huzes. Dit inspireerde haar en ze heeft zelf het initiatief genomen om voor dit doel een kinderdisco te organiseren in voorzieningenhart De Klif. Zij heeft gesprekken gevoerd met de beheerder en het jongerenwerk om dit voor elkaar te krijgen. Maud regelde bij de plaatselijke supermarkt dat er ranja en chips kwam en zij heeft zelf voor voldoende vrijwilligers gezorgd. Eén van hen was diskjockey Descartes die deze avond ‘om niet’ wilde draaien. De disco werd door 500 kinderen bezocht en leverde € 1600,- op voor het KWF. Een groot succes dus en volgens de jury absoluut een lintje waardig.


Damian Teunissen
(7 jaar)
Damian’s oma is dementerend en woont sinds dit jaar in een zorgcentrum. In het begin was zij erg onrustig en zelfs agressief. Damian bezoekt zijn oma 1 x in de week, hij gaat rustig bij haar zitten en houdt haar hand vast. Dit kan zo een half uur duren. Oma kalmeert dan en ze fleurt helemaal op als Damian, vaak ook met zijn zusje, bij oma op bezoek komt. Damian is, 7 jaren jong, erg betrokken en vraagt dagelijks aan zijn ouders hoe het met oma en opa gaat. Het zorgcentrum organiseerde een sponsorloop om geld in te zamelen voor een eigen bus zodat bewoners ergens naartoe gebracht kunnen worden. Damian heeft ook meegedaan aan deze actie. De jury vindt Damian’s gedrag een mooi voorbeeld ook voor andere kinderen, omdat veel ouderen eenzaam zijn.


Margot Straten
(11 jaar) en Pip Olde (11 jaar)
Deze twee stoere groep-8-meiden hebben, direct nadat zij hoorden dat er in Nijmegen op Heumensoord drieduizend vluchtelingen komen, een actie opgezet. Samen gingen zij bij school en iedereen die zij kennen langs om spullen in te zamelen voor de kinderen op Heumensoord. Zij hebben, héél handig, een brief geschreven met hun plan en gevraagd of de directeur van school deze wilde uitdelen aan alle kinderen. Zo konden niet alleen de kinderen hun steentje bijdragen maar ook alle ouders! Dagelijks kwamen er spullen binnen en konden Margot en Pip alles verzamelen en verdelen in tasjes voor de kinderen van vluchtelingen. Zij hebben veel tijd en energie in dit warme initiatief gestopt en de jury vindt dit een prachtig voorbeeld naar anderen toe!

2 Responses to Kinderlintjes in Nijmegen.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.