9 november 2015

10e Bastenrun in Ooij.

Zondag 8 november is in Ooij de 10e editie van de Bastenrun gelopen. De omstandigheden om te lopen waren goed. Het was mooi weer en de temperatuur was ideaal voor de lopers. Al met al een geslaagde dag voor organisatie en loop. Er waren 198 voor-inschrijvingen en er kwamen nog 49 na-inschrijvingen bij. Het was een geslaagde loop met in totaal 247 deelnemers.  Vanaf 2016 bij de 11e editie van de loop krijgt de Bastenrun een nieuwe naam. Een van de kinderen van de basisschool heeft de naam bedacht en daarbij een Tablet als prijs gewonnen. De nieuwe naam is DSC_2567 Bastenrun naam‘t Ooijs ommetje. zie de foto’s deel 1 Kinderloop. deel 2 KL; deel 3 KL ; deel 4 KL;  Bastenrun deel 1; BR deel 2; BR deel 3 DSC_2344 Kinderloop naam

Op alle afstanden werd er hard gelopen en er is één parcoursrecord gebroken. Dit record is gebroken bij de 5 km voor heren. Het nieuwe record 15:42 en is gelopen door Niels Theloosen. Bij de mannen is bij de 10 km de winnaar Jay Sauer met een tijd van 34:11; bij de 5 km Niels Theloosen met een tijd van 15:42. Bij de vrouwen is bij de 10 km de winnaar Kerstin van Embden met een tijd van 39:47; bij de 5 km Toke Custers met een tijd van 19:52. Alle overige uitslagen zijn te vinden op Uitslagen.nl en bij Bastenrun.nl. De beste lopers uit het dorp Ooij zijn bij de mannen 10 km Theo Weijers en bij de 5 km Gaby Huisman. Bij de vrouwen 10 km Jacqueline Kaldenberg en bij de 5 km Patricia Arens. De kinderloop was een succes met een grote inbreng van de kinderen van “Basisschool op Weg”. De organisatie rondom de school is gedaan door Hellen van Rossum en Nathalie Huisman. De opbrengst van de kinderloop komt ten goede aan de “Basisschool op Weg”. Tevens zijn er door Run2Day prijzen beschikbaar gesteld, waaronder een paar sportschoenen.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.