8 november 2015

Jurgen op den Camp nieuwe prins Cavalieren Beek

Prins Jurgen op den Camp, alias Prins Jurgen de Bonenteller, is de nieuwe prins van carnavalsvereniging De Cavalieren in Beek. Tijdens een druk bezochte “Prinsenproclamatie”werd de 40 jarige boekhouder uit Beek geïnstalleerd als de nieuwe prins van de “Heksenketel”, van het jubileumjaar (55 jaar). Hij volgt daarmee prins Noud “de Stoute” op, die het afgelopen jaar over “Heksenketel” geregeerd heeft. Jurgen, die een eigen boekhoudkantoor heeft, wordt dit jaar ter zijde gestaan door zijn pages Lotte van Benthum en Ilse van het Erve en de adjudanten Joost ten Westenend en John Cremers.  Paul de Wijze werd deze avond gepresenteerd als de nieuwe voorzitter van de Cavalieren terwijl er ook weer een wisseling van de presidenten plaats vond. President René van het Erve nam deze avond afscheid en gaf het stokje over aan Marcel Peters.  Alle carnavalsverenigingen uit ’t Hoog en het Laag waren deze avond in het Kulturhus aanwezig. Daarbij waren er optredens van de dansgardes De Blue Stars en solodanseressen Britt en Eva  van CV de Deurzakkers uit Ooij, maar ook van eigen artiesten zoals “Die Post aus Dessau” en “Mag door de Beugel”  e.a. De Heeren van Fatsoen en het dweilorkest KNAgalm zorgden voor de vrolijke noot. zie de foto’s dl 1 ; deel 2; deel 3; deel 4.DSC_2124 Cavalieren naam2015-2016_Proclamatie_Jurgen_grootJurgen de Bonenteller