3 november 2015

Ooijpolder toneel van militaire oefening op 30 november.

Op 30 november 2015 gaan militairen van de School Grond Lucht Samenwerking (SGLS uit Schaarsbergen) oefenen in de gemeente Groesbeek en met name in het gebied ten oosten van de stad Nijmegen, de Ooijpolder. Deze oefening maakt deel uit van de Elementaire Vakopleiding van de militairen,  waarin alle basisvaardigheden zullen worden beoefend. In principe maken de militairen alleen gebruik van openbare wegen, paden en terreinen. Uiteraard staan de veiligheid en de regels de wegenverkeerswetgeving  daarbij voorop. Gebruik van oefenmunitie buiten het oefenterrein is niet toegestaan. De leiding van de militairen zal er alles aan doen om overlast en hinder voor de bewoners en anderen te voorkomen.

School Grond Lucht Samenwerking

School Grond Lucht Samenwerking

De SGLS is, als Joint Organisatie Eenheid, onderdeel van het Opleidings- en Trainings Commando van de Landmacht waar militairen van alle krijgsmachtsdelen werken. De opdracht van de SGLS is het verzorgen van cursussen, voor de gehele krijgsmacht en NATO partners, in het vakgebied geïntegreerd Grond-Luchtoptreden en het daar waar mogelijk ondersteunen van trainingen en/of missies op dat gebied. Om deze opdracht uit te voeren beschikt de SGLS over twee instructiegroepen, de instructiegroep Fixed Wing (vliegtuigen) en de instructiegroep Rotary Wing (helikopters).

De belangrijkste cursussen van de instructiegroep Fixed Wing zijn gericht op Airspace Control (ASC), Airspace Management (ASM) en Air Operations (AIROPS), het opleiden van Air Liaison Officers (ALO) en Ground Liaison Officers (GLO), het opleiden en trainen van Forward Air Controllers (FAC) en het opleiden van Laser Operators. De belangrijkste cursussen van de instructiegroep Rotary Wing zijn gericht op heli handling, zoals Landing Point Finders (LPF), Landing Point Commanders (LPC) en Heli Handling Instructors (HHI), alternatieve in- en uitstijgmethodes zoals abseilen, fastropen en spie-riggen met helikopters, samenwerking met gevechtshelikopters (Close Combat Attack oftewel CCA) en het uitvoeren van de benodigde currency-checks.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.