25 oktober 2015

Wethouder Erik Weijers opent vernieuwde tennisbanen in Beek

Zondag 25 okt zijn de nieuwe smashcourt banen van Tennisvereniging De Oorsprong in Beek geopend door wethouder Erik Weijers van de gemeente Groesbeek. De oude Frenchcourt banen waren, na meer dan 10 jaar intensief bespeeld te zijn,  aan vervanging toe . Na de opening werden de banen ingewijd door de wethouder Eric Weijers en Ruben Visch ( jeugdlid tv de Oorsprong). Vervolgens ging het “BLOEMIG toernooi” van start. Dit is een enigszins nieuw toernooi, in het leven geroepen bij het ontstaan van de nieuwe gemeente Groesbeek waar alle dorpen aan mee kunnen doen. BLOEMIG staat voor Beek, Leuth, Ooij, Erlecom, Millingen en Groesbeek. Afgelopen voorjaar was de eerste editie bij tennisvereniging Groesbeek. En nu de 2de editie in Beek bij TV DE OORSPRONG. Met en 30-40 tal deelnemers was het niet een druk bezocht, maar wel een enorm gezellig toernooi. De deelnemers hebben vaak tegen elkaar kunnen tennissen. En dan juist tegen en met andere personen dan men gewend is bij de eigen vereniging. De kracht van dit toernooi is dat men zich niet hoeft in te schrijven, maar gaandeweg de dag kan komen en kan instromen. Geen verplichting, wel lekker samen sporten en ervaringen uitwisselen. De nieuwe Smashcourt banen zijn op deze zonovergoten dag goed ingewijd. Dit soort banen zijn te alle tijde bespeelbaar, behalve tijdens dooi. Voor meer informatie over bijv lidmaatschap : http://tvdeoorsprong.nl. zie de foto’s.DSC_7466 tennisbaan naam

 

Tevens speelde op deze dag ook het 1ste meisjesteam zondag competitie hun laatste thuis wedstrijd. 4 enkel wedstrijden en 2 dubbels. Met een winst van 4-2 op L.T.C de Kei uit Lichtenvoorde hebben ze het kampioenschap 3de klasse najaar 2015 binnen gehaald. Chapeau meiden! Kortom, het was een enorm geslaagde zonnige en sportieve zondag voor iedereen uit de gemeente! Op naar het volgende toernooi bij TV de oorsprong; het vrijdagavond toernooi op vrijdag 13 november. Inschrijven via toernooi.nl