22 oktober 2015

GELDERSE MUSEUMDAG in Orientalis

De tiende editie van de Gelderse Museumdag vindt a.s. zaterdag  24 oktober 2015 plaats. Het thema is ’tussen Droom & Daad’, ook het onderwerp van de Maand van de Geschiedenis 2015.  In Orientalis leggen wij de nadruk van dromen op ‘wensen’. In het museumpark kan iedereen een wens doen bij de wensboom. Deze boom staat tegenover de boom van de Vrede. Beide bomen staan aan het einde van het Vredespad waar inspirerende uitspraken zijn te lezen van onder andere Martin Luther King, Andrei Sacharov, Desmond Tutu etc. De expositie Pace e bene (vrede en alle goeds), die gaat over Paus Franciscus is ook toegankelijk. Verder wordt u in het Arabisch dorp gastvrij ontvangen met thee. In het Binnenmuseum ziet u de ambachten bezig met hun handwerk. Zaterdag 24 oktober zijn we vanaf 10.00 uur geopend.  Profetenlaan 2, 6564 BL Heilig Landstichting 024-3823110 (Persbericht Orientalis)Thee drinken bij de bedoeienen