19 oktober 2015

Nijmeegse “school insluiper” aangehouden in Groesbeek.

De politie heeft vrijdag  op de Nijmeegsebaan een 51-jarige man uit Nijmegen aangehouden die wordt verdacht van diefstallen uit twee scholen in de gemeente Groesbeek. Surveilleerden politiemensen waren na een melding gegaan naar een school aan de Nijmeegsebaan in Groesbeek waar van een personeelslid een portemonnee was gestolen. De kans bestond dat de dader nog op het terrein was. De surveillerende politiemensen spraken met de gedupeerde en keken vervolgens in de omgeving uit naar de verdachte. Op de Nijmeegsbaan zagen de politiemensen een bromfietser zonder verzekeringsplaatje rijden en deze trok hun aandacht.  Na een korte achtervolging en diverse stoptekens welke door de bromfietser genegeerd werden, kon deze toch uiteindelijk worden staande gehouden. In de kleding van de man en in de buddyseat van de bromfiets werden twee portemonnees aangetroffen,  die niet van hem waren. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar werd het onderzoek voortgezet. De gedupeerden hebben inmiddels hun gestolen spullen weer terug. De andere diefstal had hij in de ochtend gepleegd in een school aan de Paulus Potterweg in Groesbeek.DSC_0779a