17 oktober 2015

Thyrza Röttjers wint voorleeswedstrijd ’t Bijenveld.

Thyrza Röttjers boeit de hele school! . Thyrza Röttjers heeft op vrijdagmiddag 16 oktober 2015 op basisschool ’t Bijenveld de eerste plaats behaald bij de jaarlijkse voorleeswedstrijd. Ieder jaar organiseert ’t Bijenveld in het kader van de Kinderboekenweek deze wedstrijd. De school wil daarmee een bijdrage leveren aan het vergroten van het leesplezier van de kinderen, aan het presentatievermogen van de kinderen en aan het actief luisteren. Aan de ene kant is het een bewuste didactische keuze en aan de andere kant is dit spektakel puur samen genieten van mooie verhalen van goede kinderboekenschrijvers. In de voorafgaande week zijn er in de groepen voorrondes gehouden. De finalisten Malou Booltink (groep 4), Elle Jeuken (groep 5), Sanne van Megen ( groep 6), Thyrza Röttjers ( groep 7) en Daphne van Megen( groep 8)  hebben alle vijf laten blijken dat zij talenten zijn in het voorlezen aan kinderen. Een gewichtige jury bestaande uit een docent Frans, een super voorleesopa, de wethouder van de gemeente Groesbeek en een journalist hebben, na goed overleg, besloten om Malou als winnaar uit te roepen voor de groepen 4-5-6. Zij was heel goed verstaanbaar, kon goed de nadruk op de juiste plaats leggen en las bijzonder prettig voor. De winnares van groep 7-8 Thyrza is het toptalent vanwege het goede tempo waarin zij voorleest en de keuze van haar fragment uit het boek “Operatie zeer ernstige ramp” van Tosca Menten. Daarnaast was zij uitstekend in staat om interactie te hebben met het publiek en wist daarmee zowel de kinderen uit de zaal alsook de jury mee te voeren in het verhaal. Het winnende verhaal gaat over een Ramp. Een Zeer Ernstige Ramp van het Aller Ernstigste Soort. Het gaat over radeloze ouders, twee dwaze buurmannen, een stotterende klasgenoot en een tot wanhoop gedreven schooljuffrouw. En over een rat. Dus denk maar niet dat het een vrolijk boek is. Het is juist een ernstig boek. Een Zeer Ernstig Boek. Je bent gewaarschuwd. Met onze voorleeskampioen van ’t Bijenveld waarschuwen wij de regio, want Thyrza Röttjers komt eraan en ze boeit! zie de foto’s DSC_5021 Thyrza Röttjers naam