26 september 2015

Burendagen in Kekerdom.

In de Jan Arntzstraat in Kekerdom is na de sloop van een aantal huurhuizen een braakliggend terrein van ca. 4.000 m² ontstaan. Vele vrijwilligers zijn al maandenlang bezig om van dit terrein een uitnodigende, groene ontmoetingsplaats te maken waar iedereen van kan genieten. Zowel aanwonenden van de Weverstraat als van de Jan Arntzstraat meldden zich aan voor de Burendagen van het Oranjefonds. Op vrijdag 25 en zaterdag 26 september jl. werd er door jong en oud hard gewerkt aan het onderhoud en aan de verdere verfraaiing van het terrein. Diverse klussen werden geklaard. Zo werd de pipowagen – die voor diverse doeleinden gebruikt zal worden – prachtig beschilderd met bloemen en natuurlijk met de Kekerdomse Hoan. Er werden voorbereidingen getroffen voor het plaatsen van schaduwdoek over het Mozaïekplein; de palen hiervoor werden gebracht door Kuijpers Grondwerken. Een buitenbibliotheek werd mooi in de verf gezet. Er werden meer dan 100 struiken en heesters geplaatst (gelukkig hadden we de graafmachine van Aannemingsmaatschappij Vermeulen tot onze beschikking). Er werd onkruid gewied, gras gemaaid en meubilair geverfd en in de olie gezet. In de boomstammen werden zitjes gezaagd. Tevens werd door de kinderen van de naastgelegen basisschool “écht Kekerdoms water” getapt uit de pas aangelegde watervoorziening. Binnenkort zal een handpomp geplaatst worden waar de kinderen mee kunnen spelen. Er werd nu alvast een waterafvoer in de boomstammen gefreesd voor de afvoer van het water. We zijn goed opgeschoten met van alles en nog wat, maar wat nog belangrijker is: het was hartstikke gezellig om met zoveel mensen samen bezig te zijn. zie de foto’s van zaterdag.  zie de foto’s van vrijdag van Bert Bosman.DSC_8190 Burendag Kekerdom naam