25 september 2015

Oogstfeest en afscheid meester Gert schooltuin de Wielewaal.

Voor het zesde jaar tuinieren wekelijks ongeveer 200 kinderen van groep 6 op Schooltuin De Wielewaal (aan de Ooysedijk in het Ooijse Schependom), onder de bezielende leiding van meester Gert. Op 24 september sloten ze het tuinjaar 2015 af met een oogstfeest, dat deze keer bijzonder was, omdat meester Gert met pensioen gaat. Hij werd in de bloemetjes gezet en hij werd bedankt voor het ongelooflijk vele werk dat hij voor de schooltuin verzet heeft. Op donderdag 24 september 2015 van 16:00 tot 18.00 uur kon men de tuin bewonderen en daar ook eventueel een paar mooie, biologische producten zoals aardappelen, pompoen, uien, courgette en kruiden kopen, maar ook zalfjes en zaden. Uit een echte heksenketel werd  soep met groenten en kruiden uit de schooltuin geserveerd en kon men genieten van het Wielewaalbuffet. Daarbij werd het eigen rabarberijs gepresenteerd. Frauke Bolt bedacht het recept en Jeroen Pohlmann maakte daar professioneel dat heerlijke ijs van. Maar het belangrijkste was het afscheid van “Meester Gert”. Hij werd, ondanks de regen, in het zonnetje gezet en drie meesters Gert lieten zijn werkzaamheden voor de schooltuin de revue passeren. Zie de foto’s deel 1; deel 2DSC_8019 meester Gert naam