Ongeveer 50 basisschoolleerlingen van de Beekse basisschool de Biezenkamp,  deze keer zonder de leerlingen uit Duitsland, hebben donderdagmorgen deelgenomen aan de jaarlijkse herdenking van de Operatie Market Garden en de bevrijding van het gebied rond Nijmegen. Dit was dit jaar 71 jaar geleden. De groep leerlingen bestond uit  kinderen van de hoogste groepen van de Biezenkamp . De dag begon om 09.00 uur met een een film over het bombardement van Nijmegen en een verhaal van mevrouw Ria Roozendaal-Martens, die dit bombardement zelf had mee gemaakt. Na het gezamenlijke programma in basisschool de Biezenkamp in Beek gingen de scholieren gezamenlijk, onder barre weersomstandigheden,  naar de plek waar zich in 1944 de gevechten hadden afgespeeld op de Duivelsberg in Beek, waar ze door oud burgemeester Maurits Schneemann en Gerard de Boer uitgelegd kregen, wat daar allemaal gebeurd was in die oorlogstijd (operatie Market Garden) en konden ze zelf de oude schuttersputjes bekijken. Na deze bijzondere excursie ging het hele gezelschap naar het monument tegenover het voormalige gemeentehuis in Beek, waar ze door ex burgemeester Paul Wilbers werden toegesproken en waar een aantal leerlingen hun gedichten of andere verhalen voorlazen. Na de erg natte plechtigheid werden door de leerlingen bloemen op het monument gelegd. zie de foto’s.DSC_2294 Biezenkamp Market Garden naam