Op donderdag 17 september wordt traditioneel de bevrijding van Beek tijdens de Operatie Market Garden herdacht. De door de Stichting Reünie Paratroopers georganiseerde herdenking van 71  jaar bevrijding vond vanavond onder redelijke weersomstandigheden plaats (het regende even niet) bij het bevrijdingsmonument in het Lt. John P. Foley plantsoen te Beek, m.m.v. de schutterij B.U.B. en de harmonie K.N.A. Vooraf was er een oecumenische kerkdienst in de R.K. Bartholomaeuskerk, gevolgd door een tocht naar het monument. Daar werden bloemen gelegd, o.a. door locoburgemeester Eric Weijers van Groesbeek , Bürgermeister  Guenter Steins van het Duitse Kranenburg, de heer Wiel Lenders, directeur van het bevrijdingsmuseum en vele anderen. Ter plaatse werd de adoptie van het monument door de leerlingen van de Biezenkamp overgedragen door de leerlingen van groep 8 aan groep 7 en lazen enkele leerlingen een eigen gedicht voor. Door omstandigheden moesten de leerlingen van de Havo Notre Dame verstek laten gaan. zie de foto’s (komen nog)DSC_2614 Market Garden