13 september 2015

Grote multidisciplinaire oefening op de Waal.

Op zaterdag 12 september werd er in de ochtend een grote multidisciplinaire oefening onder de naam “Panne” op de Waal in Nijmegen gehouden. Op de Waal was de Pannenkoekenboot in aanvaring gekomen met een werkschip, waarna brand uitgebroken was op de pannenkoekenboot. Op de boot waren een groot aantal gewonden, en op het werkschip lag, na een explosie, een gewonde in het ruim. Op het water werkten brandweer, politie en Rijkswaterstaat samen en op de Waalkade waren diverse medische posten ingericht, samen met posten van de brandweer. De geweldig acterende gewonden van een Lotusgroep werden per boot van Rijkswaterstaat aan land gebracht, waar ze op de kade verder werden behandeld of afgevoerd naar de ziekenhuizen. Overigens heeft de naam Panne niets met de boot te maken. Deze oefening wordt elk jaar in Gelderland onder die naam gehouden. Na afloop kon het publiek de voertuigen en vaartuigen zien die tijdens de oefening waren ingezet. Hulpverleners van onder andere de brandweer en de ambulancedienst gaven bezoekers informatie over onder andere de voer- en vaartuigen. Onder andere ambulances, blusboten en een tankautospuit zijn te zien. De hulpdiensten, voor onder andere brandweerzorg en geneeskundige hulpverlening, doen dit om inwoners te informeren.   zie de foto’s dl 1; DSC_8470 Panne naam