10 september 2015

Nog geen Romeinse haven gevonden in Ubbergen.

Het onderzoek naar de Romeinse haven aan de rand van de gemeente Groesbeek in Ubbergen heeft vandaag nog niet het gewenste resultaat opgeleverd. Archeologen zijn al jaren bezig met het onderzoek naar de vermeende haven, die volgens hen aan de voet van de stuwwal op het grondgebied van de voormalige gemeente Ubbergen (zij hebben ooit toestemming verleend en geld gegeven voor dit onderzoek) ligt. Maar helaas, een hele dag graven, tot 6 meter diepte, leverde wel de nodige vondsten uit de Middeleeuwen (de bovenlaag) en uit de Romeinse tijd (de onderlaag) op, maar de haven werd (nog) niet gevonden op de plek, waar ooit de Waal moet hebben gestroomd. Aan het einde van de middag moest get gegraven gat weer worden gedicht en kijkt men uit naar een andere locatie in de omgeving, waar misschien ook nog een keer gegraven mag worden. Vanuit Nijmegen was wethouder Ben van Hees geruime tijd ter plaatse en ook wethouder Sylvia Fleuren van Groesbeek liet zich uitgebreid voorlichten door de deskundigen ter plaatse. zie de foto’s DSC_7146 archeologie haven naam