7 september 2015

Universiteit van Beek’ van start met nieuwe burgemeester

De Bibliotheek Beek-Ubbergen start met de ‘Universiteit van Beek’. Er staat een reeks van tien interessante colleges op het programma. Op woensdag 30 september trapt de nieuwe burgemeester van Groesbeek/Berg en Dal, Mark Slinkman, de collegereeks af. Kom naar dit eerste college voor een kijkje in de keuken van het burgemeesterschap en verneem zijn plannen voor de nieuwe gemeente. Na het eerste gratis college van de burgemeester, volgen nog negen gezellige informatieve avonden. Zo komt auteur Johan Faber, winnaar van de Dioraphte Literatuurprijs 2015, op 15 oktober vertellen over het schrijverschap. René van Hoften geeft op 8 oktober een kijkje in de geschiedenis van eigen bodem: de laaggelegen Ooijpolder en het hooggelegen Nederrijkswoud. Andere colleges zijn onder meer van een neurowetenschapper, een natuuronderzoeker en een muziekkenner.DSC_7763 Mark Slinkman naam

Matilde Maussen van de Bibliotheek Beek-Ubbergen: “De Universiteit van Beek laat regionale experts aan het woord. De colleges bieden je de mogelijkheid je te verdiepen in uiteenlopende onderwerpen en mensen uit de regio te ontmoeten.” De colleges zijn, na het eerste college op woensdag 30 september, elke donderdag om acht uur ’s avonds in de Bibliotheek Beek-Ubbergen (behalve in de herfstvakantie op 29 okt).

College-onderwerpen per datum
• 30 sept: Ontmoet de nieuwe burgemeester van Groesbeek/Berg en Dal – Dhr. Mark Slinkman
• 8 okt: ’t Hoog en ’t Laag in Beek-Ubbergen – Rene van Hoften (amateurhistoricus)
• 15 okt: De mythes van het schrijverschap – Johan Faber (winnaar Dioraphte Literatuur Prijs 2015)
• 22 okt: De zoektocht naar een tweede aarde – Arno Krielen (milieutechnoloog)
• 5 nov: Liefde voor popmuziek – Harry Veenhof (muziekkenner)
• 12 nov: Kinderdromen duiden – Susanne Keyser (droombegeleider)
• 19 nov: De wetenschap achter mindful eten – Lieneke Jansen (neurowetenschapper)
• 26 nov: De middelste bonte specht – Minne Feenstra (natuuronderzoeker)
• 3 dec: Bergwandelen – Hans van Dinther (bergwandelaar)
• 10 dec: Wat is intuïtie – Marjet Verwer (coach en trainer)
Tijd: 20.00 tot 21.30 uur

Entreeprijs: leden en studenten € 2,50, overige bezoekers €4,00. Kaarten verkrijgbaar in vestigingen van de Bibliotheek Gelderland Zuid en via http://www.obgz.nl/agenda. Het eerste college van de burgemeester is gratis.