5 september 2015

101 jarige in Beek.

Ze zit pas een kleine 2 jaar in het Centrum voor Doofblinden, onderdeel van Stichting Kalorama in Beek en voordien woonde ze nog op zichzelf in Amsterdam. Maar ze weet wat ze wil, Margherita van Dam, die vandaag 101 werd . Mevrouw van Dam heeft al op heel wat plekken in Nederland gewoond, maar ze denkt wel dat dit de laatste is. Ze weet nog steeds haar mondje te roeren, zoals ze altijd al gedaan heeft en daar was, naar verluidt, niet iedereen even blij mee. Maar hier in Beek heeft ze het erg naar de zin, hoewel ze het wel wat rustiger vindt dan in het westen van het land. Omdat haar neef in Ewijk woont, heeft hij haar vorig jaar naar Beek laten komen en zo kan de familie haar regelmatig bezoeken. Toen ze 100 werd, woonde ze al in Beek, maar stond toen nog niet officiëel ingeschreven, zodat de burgemeester van Ubbergen niet bij haar geweest is. Wel kreeg ze een brief van Koning Willem Alexander, die haar toen feliciteerde. Ze wil graag met haar foto in de krant, maar niet in de Telegraaf, zo zei ze, want die was “fout” in de oorlog. Daar wil ze niets mee te maken hebben. Ook niet met roken en alcohol. Dat schuwt ze en wil er helemaal niets van weten. Maar deze zaterdag genoot ze van haar gebak, dat de familie had meegebracht en van de aandacht. DSC_5876  Margherita van Dam naam