4 september 2015

Opnieuw waarschuwing voor blauwalg Wylermeer.

De provincie Gelderland waarschuwt opnieuw voor Blauwalg in oa. het Wylermeer te Beek.   WAARSCHUWING VOOR BLAUWALG BIJ HET WYLERBERGMEER TE BEEK EN DE RIETPUT TE HEUKELUM.  De provincie Gelderland waarschuwt voor de aanwezigheid van blauwalg in recreatieplassen Het Wylerbergmeer te Beek (Gemeente Groesbeek) en de Rietput te Heukelum (gemeente Lingewaal). Deze blauwalgen kunnen huid-, maag- of darmklachten veroorzaken. Onder invloed van wind kan er ophoping van de blauwalgen plaatsvinden in een gedeelte van het zwemwater. Dan ontstaat een groene of groenblauwe olieachtige laag die op het water drijft. Er wordt voor gewaarschuwd om niet door deze drijflaag heen te zwemmen en er geen kinderen in te laten spelen.
Actuele informatie over de zwemwaterkwaliteit staat op:
– www.zwemwater.nl
– de teletekstpagina’s van Omroep Gelderland (pagina 390 en verder)
– NOS teletekst pagina 725

Klachten over het zwemwater?  Bel het Provincieloket, tel. (026) 359 9999.DSCF3659Wylermeer naam