23 augustus 2015

Moeder en dochter Koningin en jeugdkoningin bij schutterij Eendracht in Ooij.

Tijdens het jaarlijkse koningsschieten bij schutterij Eendracht in Ooij op het terrein achter dorpshuis de Sprong schoot Monique Awater-van Thiel de vogel naar beneden, waardoor ze zich vanaf de zondag van de a.s. Ooijse kermis de nieuwe koningin van schutterij Eendracht mag noemen. Ze deed dit in een strijd tussen haar en haar man Franc Awater, die de titel Prins-gemaal zal krijgen. Tijdens de kermis in het tweede weekend van september zal ze haar voorgangster, koningin Margaret Reijnen, opvolgen. Kort daarvoor had haar dochter Pamela bij de jeugd al de vogel naar beneden geschoten in een strijd met de huidige jeugdkoning Anthony van Mourik en zijn zus Brigida. De schuttersdag, die dit jaar een week eerder was omdat de schutterij het volgende weekend naar het Europese koningsschieten in het Duitse Peine (bij Hannover) gaat, begon met een openluchtmis achter het dorpshuis met pastoor Henk Janssen. Daarna volgde een door het dorpshuis verzorgde brunch , gevolgd door de huldiging van de jubilarissen. Voordat met het koningsschieten werd aangevangen, was er eerst een rondgang door het dorp, waaraan ook de zustervereniging, ASG Nütterden uit Duitsland deel nam. Namens de gemeente Groesbeek waren de wethouders Ria Barber en Sylvia Fleuren aanwezig. Samen met pastoor Henk Janssen losten zij de eerste schoten op de vogel. De prijzen bij het koningschieten waren voor Fred Schel (1e prijs, de kop), Jean-Paul Arnts, (de rechter vleugel, 2e prijs), Paul Arnts ( de linker vleugel, 3e prijs) en Wim Heinen, (4e prijs, de staart) zie de foto’s deel 1;  deel 2 DSC_0775 schutterskoninginnen naam