11 augustus 2015

Spits van Laurentiuskerk Kekerdom geplaatst.

Spits va de Laurentiuskerk in Kekerdom schittert weer in de zon: Op vrijdag 19 juni jl. zijn  het kruis, de pijnappel en de windhaan van de toren van het kerkje van Kekerdom verwijderd en op zaterdag 8 augustus weer op de torenspits geplaatst.  Oud-Kekerdommer Géry Geurts  van het kraanbedrijf Wido uit Ressen- Bemmel herhaalde daarmee de operatie die hij bij de grote restauratie van de kerk in 1980-1981 ook had uitgevoerd. Rob de Bruijn van Monumentenwacht Gelderland had  haan en pijnappel weer van een nieuwe laag bladgoud voorzien en het kruis was door de Stichting “Vrienden van het kerkje van Kekerdom” met verf, geschonken door schildersbedrijf Frans ten Westeneind,  weer strak in de verf gezet. Nadat door Rob de Bruijn, samen met een collega van Monumentenwacht Gelderland,  vanuit een bak van de kraan kruis en pijnappel weer op de 33 meter hoge torenspits waren geplaatst, werd aan Harry Sanders, voorzitter van Stichting Vrienden van het Kerkje van Kekerdom en vicevoorzitter van het kerkbestuur, de eer gegund, als sluitstuk van de hele operatie, de windhaan weer op het kruis te plaatsen. zie de foto’s van Herman Leensen.DSC_6727Laurentiuskerk naam